Tankönyveim - 2021/22

 

 

 

 

 

Kedves Diákok!
Tisztelt Szülők!

Az év eleji tankönyvosztás után korábban előfordult, hogy a kapott könyvek között az alapos előválogatás ellenére is maradtak rongált (szakadt lap, sérült könyvgerinc, aláhúzás, belefirkálás ...) tankönyvek. A rongálásokat e tankönyvekről diákjaink és szüleik többnyire a tankönyvátvételi lap hátoldalára jegyezték fel. Tapasztalataink szerint e feljegyzések kezelése ezt követően nehézkessé vált, a későbbiekben nyomonkövetésre alkalmatlan lett. Ezen az állapoton szeretnénk javítani a 2021/22-es tanévtől kezdve, és ezt a nyilvántartást digitális formában - egy Google űrlap segítségével - szeretnénk vezetni. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és tennivalókat gyűjtöttük össze ezen az oldalon.

Kérjük olvassátok/ák el figyelmesen az alábbiakban találhatató kitöltési útmutatót a fent említett Google űrlaphoz, melyet diákjainknak szántunk és mindezeket figyelembe véve töltsétek/ék ki az űrlapot.

Az űrlap neve: "Tankönyveim - 2021/22"

  LINK A GOOGLE ŰRLAPHOZ

 

Kérdések és válaszok

Kinek kell kitölteni az űrlapot?
Csak az töltse ki az ürlapot, aki sérülést talált a könyveiben  - szakadást, sérült könyvgerincet, belefirkálást, szöveg aláhúzását  vagy kiemelését szövegkiemelővel.

Mikor kell kitölteni az űrlapot?
Az éveleji tankönyvosztást követő 7 naptári napon. Ennek határideje ezen az oldalon megtalálható lesz.

Mennyi idő áll rendelkezésre az űrlap kitöltéséhez?
7 naptári nap. Azt követően az űrlap már nem lesz elérhető az interneten.

Mi történik, ha valaki nem tölti ki időben az űrlapot?
A megadott határidőn túl már nincs lehetőség feljegyzést írni egy tankönyvről.

Mire használjuk az űrlapon felvitt feljegyzéseket?
Az évvégi tankönyv beszedésnél ezzel lehet igazolni, hogy az adott könyvbe korábban már valaki más belefirkált vagy aláhúzogatott.

Ki kapja meg a kitöltött űrlapot?
Az összes kitöltött űrlap adatát a rendszer automatikusan összegzi egy xls táblázatban, amit mi le tudunk tölteni. A kitöltött űrlap egy példányát elektronikus másolatként az űrlapot kitöltő diáknak vagy szülőjének a rendszer automatikusan elküldi.

 

Kitöltési útmutató

FONTOS! Ezt az űrlapot csak abban az esetben kell kitöltened, ha a tankönyveid valamelyike sérült vagy beleírtak. Egyébként nem kell. Az űrlapot a tankönyvek átvétele után legkésőbb 7 napon belül ki kell töltened. Utána már nem lesz elérhető az űrlap. Abban az esetben, ha nincs kitöltött űrlapod, abból indulunk ki, hogy a kapott könyveid sérülés és beleírás mentesek.

Csak azokat a sérült tankönyveket rögzítsd, amelyeket te kölcsönöztél. A testvéred tankönyveit a testvérednek kell rögzíteni a saját nevén.

Minden *-gal jelölt mező kitöltése kötelező. Anélkül nem tudsz tovább lépni a következő oldalra.

1. Az űrlap ezen a linken érhető el a megadott időpontig, ami a 2021/22-es tanévben: szeptember 10., 22.00 óra.

Azt követően az alábbi üzenet jelenik meg:

 

2. Az űrlap kitöltése előtt meg kell adnod az email címedet, hogy el tudjuk neked is küldeni a kitöltött formanyomtatvány másolatát.  

3. Majd add meg a nevedet (vezetéknév, keresztnév) és osztályodat - utóbbi esetében a példában megadott formátumot használd! Ezek kötelező mezők, ha nincsenek kitöltve, nem tudsz tovább lépni.

4. "Ez az 1. vagy a 2. űrlap, amit kitöltesz?" - Ezen az űrlapon legfeljebb 10 db tankönyvről írhatsz feljegyzést. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor lehetőséged van ez után egy második kérdőívet is kitölteni.

5. Következő lépésben találsz egy linket, ami erre a Kitöltési útmutató oldalra mutat.

6. A következő oldalon kitöltheted a sérült tankönyvre vonatkozó adatokat. A tankönyv leltári számának kitöltése kötelező - kérjük a minta szerinti formátumot használd.

7. A Sérülés, Beleírás vagy Egyéb mezőket értelemszerűen kell kitölteni - ha pl. a tankönyvedben csak firkálás van, akkor a Sérülés mező üresen maradhat. A sérülések és beleírásokat elegendő röviden megadni: pl. lap szakadt - 15./35./187.old. VAGY beleírás tollal - 3./85.old. VAGY beleírás kiemelővel - 88.old. VAGY aláhúzás - 26./51. old.

8. "Kitöltöd a következő feljegyzést a 2. tankönyvről?" - erre a kérdésre azért fontos válaszolni, mert a rendszer "igen" válasz esetén felajánlja egy következő tankönyv sérüléseinek felvitelét; nemleges válasz esetén viszont rögtön az űrlap végére ugrik a Küldés-hez. 

9. Utolsó lépésként ne felejts el a Küldés gombra kattintani > kapsz emailben egy másolatot a kitöltött űrlapról.

 

Az űrlappal kapcsolatos észrevételeket örömmel fogadjuk a konyvtar@kvi-pecs.hu email címen.

 

 

 

magyar