Tankönyveim - 2023/24

 

 

 

 

 

Kedves Diákok!
Tisztelt Szülők!

Az év eleji tankönyvosztás után előfordul, hogy a kiosztott könyvek között az alapos előválogatás ellenére is maradnak rongált tankönyvek (szakadt lap, sérült könyvgerinc, aláhúzás, belefirkálás ...). A rongálásokat e tankönyvekről diákjaink és szüleik korábban a tankönyvátvételi lap hátoldalára jegyezték fel, melyet a 2022-es tanévtől kezdve egy Google űrlappal váltottunk fel. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és tennivalókat gyűjtöttük össze ezen az oldalon.

Kérjük diákjainkat és szüleiket olvassák el figyelmesen az alábbiakban találhatató kitöltési útmutatót a fent említett Google űrlaphoz, és töltsék ki az űrlapot.

Köszönjük az együttműködést!

Az űrlap neve: "Tankönyveim - 2023/24"

  LINK A GOOGLE ŰRLAPHOZ

 

Kérdések és válaszok

Kinek kell kitölteni az űrlapot?
Csak az töltse ki az ürlapot, aki sérülést talált a könyveiben  - szakadást, sérült könyvgerincet, belefirkálást, szöveg aláhúzását  vagy kiemelését szövegkiemelővel.

Mikor kell kitölteni az űrlapot?
Az éveleji tankönyvosztást követő 10. naptári napig. Ennek határideje ezen az oldalon megtalálható.

Mennyi idő áll rendelkezésre az űrlap kitöltéséhez?
10 naptári nap. Azt követően az űrlap már nem lesz elérhető az interneten.

Mi történik, ha valaki nem tölti ki időben az űrlapot?
A megadott határidőn túl már nincs lehetőség feljegyzést írni egy tankönyvről.

Mire használjuk az űrlapon felvitt feljegyzéseket?
Az évvégi tankönyv beszedésnél ezzel lehet igazolni, hogy az adott könyvbe korábban már valaki más belefirkált vagy aláhúzogatott.

Ki kapja meg a kitöltött űrlapot?
Az összes kitöltött űrlap adatát a rendszer automatikusan összegzi egy xls táblázatban, amit mi le tudunk tölteni. A kitöltött űrlap egy példányát elektronikus másolatként az űrlapot kitöltő diáknak vagy szülőjének a rendszer automatikusan elküldi.

TIPP
Őrizd meg a rendszer által küldött visszaigazoló emailt a sérülés jelentéséről legalább a tanév végéig!

 

Kitöltési útmutató

FONTOS! Ezt az űrlapot csak abban az esetben kell kitöltened, ha a tankönyveid valamelyike sérült vagy beleírtak. Egyébként nem kell. Az űrlapot a tankönyvek átvétele után legkésőbb 10 napon belül ki kell töltened. Utána már nem lesz elérhető az űrlap. Abban az esetben, ha nincs kitöltött űrlapod, abból indulunk ki, hogy a kapott könyveid sérülés és beleírás mentesek.

Csak azokat a sérült tankönyveket rögzítsd, amelyeket te kölcsönöztél. A testvéred tankönyveit a testvérednek kell rögzíteni a saját nevén.

Minden *-gal jelölt mező kitöltése kötelező. Anélkül nem tudsz tovább lépni a következő oldalra.

1. Az űrlap ezen a linken érhető el a megadott időpontig, ami a 2023/24-as tanévben: szeptember 10., 22.00 óra.

Azt követően az alábbi üzenet jelenik meg:

 

2. Az űrlap kitöltése előtt meg kell adnod az email címedet, hogy el tudjuk neked is küldeni a kitöltött formanyomtatvány másolatát.  

3. Majd add meg a nevedet (vezetéknév, keresztnév) és osztályodat - utóbbi esetében a példában megadott formátumot használd! Ezek kötelező mezők, ha nincsenek kitöltve, nem tudsz tovább lépni.

4. "Ez az 1. vagy a 2. űrlap, amit kitöltesz?" - Ezen az űrlapon legfeljebb 10 db tankönyvről írhatsz feljegyzést. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor lehetőséged van ez után egy második kérdőívet is kitölteni.

5. Következő lépésben találsz egy linket, ami erre a Kitöltési útmutató oldalra mutat.

6. A következő oldalon kitöltheted a sérült tankönyvre vonatkozó adatokat. A tankönyv leltári számának kitöltése kötelező - kérjük a minta szerinti formátumot használd.

7. A Sérülés, Beleírás vagy Egyéb mezőket értelemszerűen kell kitölteni - ha pl. a tankönyvedben csak firkálás van, akkor a Sérülés mező üresen maradhat. A sérülések és beleírásokat elegendő röviden megadni: pl. lap szakadt - 15./35./187.old. VAGY beleírás tollal - 3./85.old. VAGY beleírás kiemelővel - 88.old. VAGY aláhúzás - 26./51. old.

8. "Kitöltöd a következő feljegyzést a 2. tankönyvről?" - erre a kérdésre azért fontos válaszolni, mert a rendszer "igen" válasz esetén felajánlja egy következő tankönyv sérüléseinek felvitelét; nemleges válasz esetén viszont rögtön az űrlap végére ugrik a Küldés-hez. 

9. Utolsó lépésként ne felejts el a Küldés gombra kattintani > kapsz emailben egy másolatot a kitöltött űrlapról.

 

Az űrlappal kapcsolatos észrevételeket örömmel fogadjuk a konyvtar@kvi-pecs.hu email címen.

 

 

 

magyar