Tankönyvek évvégi leadása

Kedves Diákjaink! 

Tisztelt Szülők!

A tanév végén visszagyűjtjük diákjainktól a tankönyveket a szokásos mellett azzal a céllal, hogy minden könyvet barcode-dal lássunk el és ezáltal könnyebbé, gyorsabbá és pontosabbá tegyük a könyvek könyvtári kezelését. A tankönyvek leadásának időpontját az osztályfőnökök közlik az osztályokkal. A honlapon is segítséget szeretnénk nyújtani a leadandó tankönyvek előkészítéséhez, pontos beazonosításukhoz az alábbiakkal.

A kikölcsönzött könyvek listáját az iskola honlapján az online katalógusban tudjátok/ják megnézni, leellenőrizni. Ennek menete a következő:

1. Online katalógus megnyitása ezen a linken vagy  az Információk/Könyvtár oldalon az 'online katalógus' feliratra kattintva.

2. A megnyíló oldalon adjuk meg értelemszerűen a piros pöttyel jelölt mezőkben a kért adatokat (név és könyvtári törzsszám). 

     

 

 

 

 

A nevet (ami a könyvtári beiratkozáskor megadott névvel azonos) és a törzsszámot az osztályfőnököktől kapja meg minden diákunk.

3. Utána kattintás a 'Keresés indítására'.

4. Megjelenik egy új ablakban a kikölcsönzött könyvek listája.

 

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdésed/se adódna, írj/jon a konyvtar@kvi-pecs.hu email címre és a lehető leggyorsabban megválaszoljuk.

Szeretnénk felhívni még a figyelmeteket/müket arra, hogy a megrongálódott vagy elveszített (tan)könyveket a mindenkori beszerzési áron meg kell téríteni. Csak azt a visszahozott könyvet tudjuk elfogadni, amit korábban az adott diák nevére kölcsönöztek ki, ezért mindenki figyeljen arra, hogy ne cserélje el mással a könyvét.   

 

magyar