Kölcsönzött könyveim 2023/24

 

 

 

 

 

 

Kedves Diákok!
Tisztelt Szülők!

Az év eleji tankönyvosztáskor kapott könyvekhez hasonlóan az évközben kikölcsönzött könyvek és tankönyvek esetében is bevezettük a rongált könyvek digitális rögzítését a 2021/22-es tanévtől egy Google űrlap segítségével. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és tennivalókat gyűjtöttük össze ezen az oldalon.

Kérjük olvassátok/ák el figyelmesen az alábbiakban találhatató kitöltési útmutatót a fent említett Google űrlaphoz, melyet mindezeket figyelembe véve töltsétek/ék ki.

Az űrlap neve: "Kölcsönzött könyveim - 2023/24"

  LINK A GOOGLE ŰRLAPHOZ

 

Kérdések és válaszok

Kinek kell kitölteni az űrlapot?
Csak az töltse ki az ürlapot, aki sérülést talált a kölcsönzött könyveiben - szakadást, sérült könyvgerincet, belefirkálást, szöveg aláhúzását  vagy kiemelését szövegkiemelővel. Az 1-4. osztályosok esetében ez a kötelezettség csak a tankönyvekre vonatkozik, az egyéb könyvtári kölcsönzött könyvekre nem.

Milyen könyvekre vonatkozik az űrlap kitöltése?
1.-4. osztályban csak a tankönyvekre, 5-12. osztályban a nem központilag kiosztott, hanem azt követően kikölcsönzött tankönyvekre és a könyvtárból kölcsönzött egyéb könyvekre is.  

Mikor kell kitölteni az űrlapot?
A kölcsönzést követő 7 naptári nap valamelyikén.

Mennyi idő áll rendelkezésre az űrlap kitöltéséhez?
7 naptári nap. Az űrlap a tanév folyamán elérhető az interneten - 2024. június 7., 18.00 óráig.

Mi történik, ha valaki nem tölti ki időben az űrlapot?
A megadott határidőn túli feljegyzést nem tekintjük érvényesnek.

Mire használjuk az űrlapon felvitt feljegyzéseket?
A kölcsönzött (tan)könyvek visszaadásánál ezzel lehet igazolni, hogy az adott könyvbe korábban már valaki más belefirkált vagy aláhúzogatott.

Ki kapja meg a kitöltött űrlapot?
A kitöltött űrlap egy példányát elektronikus másolatként az űrlapot kitöltő diáknak vagy szülőjének a rendszer automatikusan elküldi. Az összes kitöltött űrlap adatát a rendszer automatikusan összegzi egy xls táblázatban, amit mi le tudunk tölteni.

TIPP
Őrizd meg a rendszer által küldött visszaigazoló emailt a sérülés jelentéséről legalább a tanév végéig!

 

Kitöltési útmutató

FONTOS! Ezt az űrlapot csak abban az esetben kell kitöltened, ha a (tan)könyveid valamelyike sérült vagy beleírtak. Egyébként nem kell. Az űrlapot a (tan)könyvek kikölcsönzése után legkésőbb 7 napon belül ki kell töltened. Utána már nem lesz érvényes és elfogadható az űrlap kitöltése. Abban az esetben, ha nincs kitöltött űrlapod, abból indulunk ki, hogy a kikölcsönzött könyveid sérülés és beleírás mentesek.

Csak azokat a sérült tankönyveket rögzítsd, amelyeket te kölcsönöztél. A testvéred tankönyveit a testvérednek kell rögzíteni a saját nevén.

Minden *-gal jelölt mező kitöltése kötelező. Anélkül nem tudsz tovább lépni a következő oldalra.

1. Az űrlap ezen a linken érhető el.

2. Az űrlap kitöltése előtt meg kell adnod az email címedet, hogy el tudjuk neked is küldeni a kitöltött formanyomtatvány másolatát.  

3. Majd add meg a nevedet (vezetéknév, keresztnév) és osztályodat - utóbbi esetében a példában megadott formátumot használd! Ezek kötelező mezők, ha nincsenek kitöltve, nem tudsz tovább lépni.

4. "Ez az 1. vagy a 2. űrlap, amit kitöltesz?" - Ezen az űrlapon legfeljebb 10 db tankönyvről írhatsz feljegyzést. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor lehetőséged van ez után egy második kérdőívet is kitölteni.

5. Következő lépésben találsz egy linket, ami erre a Kitöltési útmutató oldalra mutat.

6. A következő oldalon kitöltheted a sérült tankönyvre vonatkozó adatokat. A tankönyv leltári számának kitöltése kötelező - kérjük a minta szerinti formátumot használd.

7. A Sérülés, Beleírás vagy Egyéb mezőket értelemszerűen kell kitölteni - ha pl. a tankönyvedben csak firkálás van, akkor a Sérülés mező üresen maradhat. A sérülések és beleírásokat elegendő röviden megadni: pl. lap szakadt - 15./35./187.old. VAGY beleírás tollal - 3./85.old. VAGY beleírás kiemelővel - 88.old. VAGY aláhúzás - 26./51. old.

8. "Kitöltöd a következő feljegyzést a 2. tankönyvről?" - erre a kérdésre azért fontos válaszolni, mert a rendszer "igen" válasz esetén felajánlja egy következő tankönyv sérüléseinek felvitelét; nemleges válasz esetén viszont rögtön az űrlap végére ugrik a Küldés-hez. 

9. Utolsó lépésként ne felejts el a Küldés gombra kattintani > kapsz emailben egy másolatot a kitöltött űrlapról.

 

Az űrlappal kapcsolatos észrevételeket örömmel fogadjuk a konyvtar@kvi-pecs.hu email címen.

magyar